PC Piemonte rosso "i Cascinali"
Kód: 1464Detailní popis produktu
MONFERRATO ROSSO D.O.C. I CASCINALI
Réva a rostliny: výhradně Merlot. Přijatý tréninkový systém je Guyot s kontra-espalierem.
Oblast výroby: Penango, Cioccaro (AT).
Expozice vinice: jih.
Typ půdy: jílovito-hlinitá a vápenatá, hluboká, dobře zadržuje vodu.
Nadmořská výška vinice: 300 – 350 metrů nad mořem.
Sklon terénu: variabilní od 25 % do 30 %.
Stáří révy: přibližně 20 let.
Hustota výsadby: 5000 rostlin/ha.
Produkce/hektar: 70 quintalů.
Sklizeň: ruční, konec září, prvních deset dní října.
Vinifikace: drcení-odstopkování čerstvě sklizených hroznů, fermentace a macerace v tepelně řízených ocelových tancích, které umožňují po dobu 15-20 dnů optimální extrakci barvy. Poté můžete pokračovat ve stáčení.
Zušlechťování: po prvních stočeních se víno zušlechťuje a lahvování obvykle probíhá na podzim po sklizni.
Průměrné analytické parametry: alkohol: 12,5-14 % obj.; celková kyselost: 5 – 5,50 g/l (jako kyselina vinná); čistý suchý extrakt: 27-29 g/l.
Organoleptické vlastnosti: intenzivní rubínově červená barva s fialovými odlesky. Intenzivní a přetrvávající vůně, tóny červeného ovoce s lehkým elegantním tónem zeleného pepře. V ústech je měkký a kulatý, s kořenitými a vanilkovými tóny, elegantně opečený.
Teplota podávání: 17 – 18°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.