PC Piemonte rosso "i Cascinali"

Kód: 1464
Neohodnoceno
399 Kč
Skladem (>5 ks)

Piemonte rosso "i Cascinali" 2021

Sytě rubínová červená barva s fialovými odlesky, intenzivní a přetrvávající vůně, tóny červeného ovoce s lehkým elegantním tónem zeleného pepře. V ústech je měkký a kulatý, s kořenitými a vanilkovými tóny, elegantně opečený.

Detailní informace

Detailní popis produktu

MONFERRATO ROSSO D.O.C. I CASCINALI

Réva a rostliny: výhradně Merlot. Přijatý tréninkový systém je Guyot s kontra-espalierem.

Oblast výroby: Penango, Cioccaro (AT).

Expozice vinice: jih.

Typ půdy: jílovito-hlinitá a vápenatá, hluboká, dobře zadržuje vodu.

Nadmořská výška vinice: 300 – 350 metrů nad mořem.

Sklon terénu: variabilní od 25 % do 30 %.

Stáří révy: přibližně 20 let.

Hustota výsadby: 5000 rostlin/ha.

Produkce/hektar: 70 quintalů.

Sklizeň: ruční, konec září, prvních deset dní října.

Vinifikace: drcení-odstopkování čerstvě sklizených hroznů, fermentace a macerace v tepelně řízených ocelových tancích, které umožňují po dobu 15-20 dnů optimální extrakci barvy. Poté můžete pokračovat ve stáčení.

Zušlechťování: po prvních stočeních se víno zušlechťuje a lahvování obvykle probíhá na podzim po sklizni.

Průměrné analytické parametry: alkohol: 12,5-14 % obj.; celková kyselost: 5 – 5,50 g/l (jako kyselina vinná); čistý suchý extrakt: 27-29 g/l.

Organoleptické vlastnosti: intenzivní rubínově červená barva s fialovými odlesky. Intenzivní a přetrvávající vůně, tóny červeného ovoce s lehkým elegantním tónem zeleného pepře. V ústech je měkký a kulatý, s kořenitými a vanilkovými tóny, elegantně opečený.

Teplota podávání: 17 – 18°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola