PC Barolo DOCG Riva del Bric

Kód: 1452
Neohodnoceno
1.199 Kč
Skladem (>5 ks)

Barolo 2020 DOCG Riva del Bric

Jeho tělo je robustní a elegantní, s příjemnou měkkostí v závěru; jsou zde vůně třešní a lesních plodů. Ve sklenici typická granátová barva. Plný a bohatý buket, květinové a ovocné aroma.

Detailní informace

Detailní popis produktu

BAROLO D.O.C.G. RIVA DEL BRIC

Réva a rostliny: Výhradně pododrůdy Nebbiolo, Lampia a Michet. Přijatý tréninkový systém je Guyot s kontra-espalierem.

Oblast výroby: Monforte d'Alba (CN).

Expozice vinice: převážně jih a jihovýchod.

Typ půdy: převážně jílovitá a vápenatá půda vyznačující se ideální zadržováním vody.

Nadmořská výška vinice: 300 – 350 metrů nad mořem.

Sklon terénu: variabilní od 30 % do 35 %.

Stáří révy: přibližně 22 – 25 let.

Hustota výsadby: 4000 rostlin/ha.

Produkce/hektar: 60 – 65 quintalů.

Sklizeň: ruční - prvních deset dní v říjnu.

Vinifikace: drcení a odstopkování čerstvě sklizených hroznů. Pokračuje macerací cca 15-20 dní ve speciálních nádržích, které umožňují kontinuální uvolňování ušlechtilých složek slupky. Po dosažení optimálního poměru mezi barvou a extrahovanými taniny přistoupíme ke stočení a první dekantaci.

Zrání: tradiční v dubových sudech a po určitou dobu v lahvi.

Průměrné analytické parametry: alkohol: 13,5-14 % obj.; celková kyselost: 5,3-5,8 g/l (jako kyselina vinná); čistý suchý extrakt: 27-30 g/l.

Organoleptické vlastnosti: typická granátová barva. Kytice bohatá na květinové a ovocné aroma.

Jeho tělo je robustní a elegantní, s příjemnou měkkostí v závěru; jsou zde vůně třešní a lesních plodů.

Párování: červené maso a zvěřina. Hovězí svíčková, pečené kůzle, tvrdé a vyzrálé sýry.

Teplota podávání: 18°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola