PC Barolo 2016 DOCG La Ginestra

Kód: 1461
Neohodnoceno
2 199 Kč 1 817 Kč bez DPH
Objednáno

Barolo 2016 DOCG La Ginestra

Elegantní a harmonické aroma s přetrvávajícími ovocnými, kořenitými, balzamikovými a minerálními tóny, tmavě granátová barva. Teplé a silné tělo, vyvážené chutě a silné aroma. Dlouhý a intenzivní závěr. Hodí se k dlouhému stárnutí i po dobu delší než patnáct let.

Detailní informace

Detailní popis produktu

BAROLO D.O.C.G. GINESTRA

Vinice a výsadby: výhradně Nebbiolo, převážně pododrůdy Lampia a Michet. Přijatý tréninkový systém je Guyot s kontra-espalierem.

Oblast výroby: Monforte d'Alba (CN).

Název vinice: Ginestra.

Expozice vinice: jih.

Typ půdy: převážně jílovitá a vápenatá půda vyznačující se ideální zadržováním vody.

Nadmořská výška vinice: 300 – 350 metrů nad mořem.

Sklon terénu: variabilní od 30 % do 35 %

Stáří révy: přibližně 30 – 35 let.

Hustota výsadby: 4000 rostlin/ha.

Produkce/hektar: 65 quintalů.

Sklizeň: ruční – prvních deset dní v říjnu.

Vinifikace: hrozny jsou pečlivě vybírány, aby se získal produkt se skvělou strukturou a dlouhou životností. Čerstvě sklizený produkt se podrobí drcení a odstopkování s následnou macerací po dobu 18-25 dnů ve speciálních nádržích, které umožňují kontinuální uvolňování ušlechtilých složek slupky. Po dosažení optimálního poměru mezi barvou a extrahovanými taniny přistoupíme ke stočení a první dekantaci.

Zrání: tradiční, v dubových sudech a po určitou dobu v láhvi, dokud není dosaženo dokonalé rovnováhy mezi různými složkami vína.

Průměrné analytické parametry: alkohol: 14 -14,5 % obj.; celková kyselost: 5,3-5,8 g/l (jako kyselina vinná); čistý suchý extrakt: 30 g/l - 32 g/l.

Organoleptické vlastnosti: tmavě granátová barva. Elegantní a harmonické aroma s přetrvávajícími ovocnými, kořenitými, balzamikovými a minerálními tóny.

Teplé a silné tělo, vyvážené chutě a silné aroma. Dlouhý a intenzivní závěr. Hodí se k dlouhému stárnutí i po dobu delší než patnáct let.

Párování: telecí pečeně, ribeye steak s Barolo, zralé sýry.

Teplota podávání: 18°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: