PC Barolo 2016 DOCG La Ginestra
Kód: 1461Detailní popis produktu
BAROLO D.O.C.G. GINESTRA
Vinice a výsadby: výhradně Nebbiolo, převážně pododrůdy Lampia a Michet. Přijatý tréninkový systém je Guyot s kontra-espalierem.
Oblast výroby: Monforte d'Alba (CN).
Název vinice: Ginestra.
Expozice vinice: jih.
Typ půdy: převážně jílovitá a vápenatá půda vyznačující se ideální zadržováním vody.
Nadmořská výška vinice: 300 – 350 metrů nad mořem.
Sklon terénu: variabilní od 30 % do 35 %
Stáří révy: přibližně 30 – 35 let.
Hustota výsadby: 4000 rostlin/ha.
Produkce/hektar: 65 quintalů.
Sklizeň: ruční – prvních deset dní v říjnu.
Vinifikace: hrozny jsou pečlivě vybírány, aby se získal produkt se skvělou strukturou a dlouhou životností. Čerstvě sklizený produkt se podrobí drcení a odstopkování s následnou macerací po dobu 18-25 dnů ve speciálních nádržích, které umožňují kontinuální uvolňování ušlechtilých složek slupky. Po dosažení optimálního poměru mezi barvou a extrahovanými taniny přistoupíme ke stočení a první dekantaci.
Zrání: tradiční, v dubových sudech a po určitou dobu v láhvi, dokud není dosaženo dokonalé rovnováhy mezi různými složkami vína.
Průměrné analytické parametry: alkohol: 14 -14,5 % obj.; celková kyselost: 5,3-5,8 g/l (jako kyselina vinná); čistý suchý extrakt: 30 g/l - 32 g/l.
Organoleptické vlastnosti: tmavě granátová barva. Elegantní a harmonické aroma s přetrvávajícími ovocnými, kořenitými, balzamikovými a minerálními tóny.
Teplé a silné tělo, vyvážené chutě a silné aroma. Dlouhý a intenzivní závěr. Hodí se k dlouhému stárnutí i po dobu delší než patnáct let.
Párování: telecí pečeně, ribeye steak s Barolo, zralé sýry.
Teplota podávání: 18°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.