PC Barbera d'Alba 2018 DOC La Ginestra

Kód: 1455
Neohodnoceno
599 Kč
Skladem (>5 ks)

Barbera d'Alba DOC La Ginestra

Zaujme vás tmavě rubínová červená barva s fialovými odlesky; aroma tmavých fialek a moštových červených bobulí. V ústech je svěží a vyvážený s vůní třešní a malin. Teplý, měkký a šťavnatý vstup, výborná pitelnost s dobrým dlouhým závěrem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

BARBERA D’ALBA D.O.C. LA GINESTRA

Réva a rostliny: výhradně Barbera. Přijatý tréninkový systém je Guyot s kontra-espalierem.

Oblast výroby: Monforte d'Alba (CN).

Expozice vinice: jih.

Typ půdy: převážně jílovitá a vápenatá půda vyznačující se ideální zadržováním vody.

Nadmořská výška vinice: 300 – 400 metrů nad mořem.

Sklon terénu: variabilní od 30 % do 35 %.

Stáří révy: přibližně 30 – 35 let.

Hustota výsadby: 4000 rostlin/ha.

Produkce/hektar: od 60 do 65 quintalů.

Sklizeň: ruční - prvních deset dní v říjnu.

Vinifikace: drcení-odstopkování čerstvě sklizených hroznů s následnou macerací ve speciálních tancích, které umožňují po dobu 12-14 dnů optimální extrakci barvy. Je tak možné přistoupit ke stočení a dokončení fermentace bez dalších tříslovinových příspěvků.

Rafinace: po prvních stočeních se víno zušlechťuje a lahvování se obvykle provádí koncem léta po sklizni.

Průměrné analytické parametry: alkohol: 12,5-13,5 % obj.; celková kyselost 6-6,5 g/l (jako kyselina vinná); čistý suchý extrakt: 27-29 g/l.

Organoleptické vlastnosti: tmavě rubínově červená barva s fialovými odlesky; aroma tmavých fialek a moštových červených bobulí. V ústech je svěží a vyvážený s vůní třešní a malin. Teplý, měkký a šťavnatý vstup, výborná pitelnost s dobrým dlouhým závěrem.

Párování: hodí se k teplým předkrmům, suchým těstovinám s bohatou omáčkou, hlavním chodům z dušeného a vařeného červeného masa.

Teplota podávání: 18°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola