PC Barbera d'Alba 2018 DOC La Ginestra
Kód: 1455Detailní popis produktu
BARBERA D’ALBA D.O.C. LA GINESTRA
Réva a rostliny: výhradně Barbera. Přijatý tréninkový systém je Guyot s kontra-espalierem.
Oblast výroby: Monforte d'Alba (CN).
Expozice vinice: jih.
Typ půdy: převážně jílovitá a vápenatá půda vyznačující se ideální zadržováním vody.
Nadmořská výška vinice: 300 – 400 metrů nad mořem.
Sklon terénu: variabilní od 30 % do 35 %.
Stáří révy: přibližně 30 – 35 let.
Hustota výsadby: 4000 rostlin/ha.
Produkce/hektar: od 60 do 65 quintalů.
Sklizeň: ruční - prvních deset dní v říjnu.
Vinifikace: drcení-odstopkování čerstvě sklizených hroznů s následnou macerací ve speciálních tancích, které umožňují po dobu 12-14 dnů optimální extrakci barvy. Je tak možné přistoupit ke stočení a dokončení fermentace bez dalších tříslovinových příspěvků.
Rafinace: po prvních stočeních se víno zušlechťuje a lahvování se obvykle provádí koncem léta po sklizni.
Průměrné analytické parametry: alkohol: 12,5-13,5 % obj.; celková kyselost 6-6,5 g/l (jako kyselina vinná); čistý suchý extrakt: 27-29 g/l.
Organoleptické vlastnosti: tmavě rubínově červená barva s fialovými odlesky; aroma tmavých fialek a moštových červených bobulí. V ústech je svěží a vyvážený s vůní třešní a malin. Teplý, měkký a šťavnatý vstup, výborná pitelnost s dobrým dlouhým závěrem.
Párování: hodí se k teplým předkrmům, suchým těstovinám s bohatou omáčkou, hlavním chodům z dušeného a vařeného červeného masa.
Teplota podávání: 18°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.