Bulgarini Amarone della Valpolicella DOCG 15,5% 0,75L
Kód: 30234Detailní popis produktu
AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG
Intenzivní a neproniknutelná rubínově červená barva s granátovými odlesky. Vůně je široká, intenzivní a komplexní s ovocnými tóny třešní, borůvek, černých třešní v alkoholu. Květinové tóny sušených květin a anýzu, pikantní závěr vanilky, hřebíčku, černého pepře. Jsou rozeznatelné náznaky pražené kávy, tabáku, lékořice, kůže. V ústech je intenzivní, teplý, se skvělou strukturou a vynikající perzistencí. Preferuje se párování s červeným masem, zvěřinou a vyzrálými sýry.
VÝROBNÍ AREÁL
San Pietro in Cariano – Verona, typická oblast Amarone della Valpolicella.
SKLADBA PŮDY
Kopcovité vinice v nadmořské výšce 150–200 metrů, nacházející se v klasické oblasti Valpolicella. Vápencová půda.
ODRŮDA HROZNŮ
50 % Corvina Veronese, 30 % Corvinone, 20 % Rondinella
SKLIZEŇ
Ručně v září
VADNUTÍ
Konec září, sušení při kontrolované teplotě a vlhkosti v ovocném sklepě po dobu cca 100 dnů.
VINIKACE A KVASENÍ
Odstopkování a lisování sušených hroznů v prosinci/ledenu. Macerace 20/30 dní a jablečno-mléčná fermentace v oceli při kontrolované teplotě.
ZPRACOVÁNÍ
12 měsíců v oceli a 40 měsíců v dubových sudech. Další evoluce v lahvičce po dobu minimálně 8 měsíců.
ORGANOLEPTICKÉ CHARAKTERISTIKY
Intenzivní a neproniknutelná rubínově červená barva s granátovými odlesky. Vůně je široká, intenzivní a komplexní s ovocnými tóny třešní, borůvek, černých třešní v alkoholu. Květinové tóny sušených květin a anýzu, pikantní závěr vanilky, hřebíčku, černého pepře. Jsou rozeznatelné stopy pražené kávy, tabáku, lékořice a kůže. V ústech je intenzivní, teplý, se skvělou strukturou a vynikající perzistencí.
KOMBINACE
Preferuje párování s červeným masem, zvěřinou a vyzrálými sýry.
SERVISNÍ TEPLOTA
16-18°C.
OBSAH ALKOHOLU
15,5 %
DOSTUPNÉ FORMÁTY
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.