Rosso di Montalcino DOC Talenti

Kód: 2082
Neohodnoceno
469 Kč
Skladem (>5 ks)

ROSSO DI MONTALCINO DOC - Talenti

Vyrobeno ze 100% hroznů Sangiovese pocházejících z různých vinic nacházejících se na jihovýchodní a jihozápadní straně Montalcina, v nadmořské výšce od 250 do 400 m n. m. Půdy orientované na jihovýchod se skládají z písčitohlinitých vápencových desek a množství těžkých kamenů.

Víno zraje několik měsíců ve francouzských a slovanských dubových sudech, po nichž následuje období zrání v lahvích.

Má tmavě rubínově červenou barvu s fialovými odlesky. Vůně je intenzivně ovocná a svěží s tóny třešní, švestek a višní. Na patře je hladké a minerální, s dobrou strukturou a vyváženými tříslovinami.

Detailní informace

Detailní popis produktu

ROSSO DI MONTALCINO DOC - Talenti

Vyrobeno ze 100% hroznů Sangiovese pocházejících z různých vinic nacházejících se na jihovýchodní a jihozápadní straně Montalcina, v nadmořské výšce od 250 do 400 m n. m. Půdy orientované na jihovýchod se skládají z písčitohlinitých vápencových desek a množství těžkých kamenů. Víno zraje několik měsíců ve francouzských a slovanských dubových sudech, po nichž následuje období zrání v lahvích. Má tmavě rubínově červenou barvu s fialovými odlesky. Vůně je intenzivně ovocná a svěží s tóny třešní, švestek a višní. Na patře je hladké a minerální, s dobrou strukturou a vyváženými tříslovinami.

ROČNÍK 2023

OZNAČENÍ PŮVODU DOC

ODRŮDY 100% Sangiovese. Spurred Cordon.

PĚSTOVACÍ OBLAST Vinice ve vlastnictví panství, které se nacházejí na jihovýchodních a jihozápadních svazích Montalcina.

PŮDA Písčitá ornice s jílem a drobivými kameny.

VÝROBNÍ TECHNIKA Macerace za řízené teploty a alkoholové kvašení v nerezových tancích (28–29 °C). Asi 60 % vína zraje několik měsíců v 500litrových francouzských dubových sudech a zbývajících 40 % v 15–25 hektolitrových slovinských dubových sudech.

POPIS Intenzivní rubínově červená barva s fialovými odlesky. Svěží, ovocná vůně s tóny třešní, švestek a černých třešní. Chuť je hladká a minerální, s dobrou strukturou a vyváženými tříslovinami.

PÁROVÁNÍ K JÍDLU A PODÁVÁNÍ Ideální párování k uzeným nářezům, těstovinám a delikátním masům. Doporučená teplota podávání: 18 °C.

FORMÁT 0,375 l - 0,75 litru - 1,5 litru.

OBSAH ALKOHOLU 14 %

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola