Edi Keber
KEBER EDI
Vždy jsme věřili v tradici a půdu a z této myšlenky vzešel projekt COLLIO: vyrobit víno, které je vyjadřuje. V 90. letech se Edi rozhodl jít proti proudu, ačkoli s velkou spokojeností s Tocai, a vyrobit JEDNO VÍNO – Collio – víno z domorodých hroznů. V té době byly kupáže ještě více než dnes vnímány spotřebiteli jako méně zajímavé produkty, ačkoli historicky se ve světových „terroirech“pěstovalo a míchalo více odrůd, aby vznikla kompletnější vína.
Kristian dnes pokračuje v projektu, který začal jeho otec, a mísí odrůdy, které se již na vinici nacházejí, spolu s ovocnými stromy a zvířaty, čímž vytváří vinici bohatou na rozmanité kultivary, které obohacují životní prostředí. Hrozny, ručně sbírané podle oblastí, se lisují bez odstopkování.
Spontánní fermentace a zrání v betonových kádích po dobu 1 roku, po kterém se všechny oblasti smíchají do jednoho vína a zrají v ocelových tancích dalších 6 měsíců. Zde se víno přirozeně stabilizuje a je lahvováno bez filtrace.

Nejprodávanější
Výpis produktů
Vždy jsme věřili v tradici a půdu a z této myšlenky vzešel projekt COLLIO: vyrobit víno, které je vyjadřuje. V 90. letech se Edi rozhodl jít proti proudu, ačkoli s velkou...
