Brunello di Montalcino DOCG Piero - Talenti
Kód: 2088Detailní popis produktu
PIERO - BRUNELLO DI MONTALCINO DOCG Talenti
Víno Selezione Piero vzniklo jako pocta práci Pierluigiho Talentiho, který v průběhu let s vášní spolupracoval se Sangiovese. Vinice o rozloze 1,95 hektaru, která se nachází nedaleko vinařství, má jedinečné půdní a klimatické vlastnosti, které ji odlišují od ostatních a nabízejí konzistentní kvalitu. Mírně svažitý terén, obklopený lesy a bohatý na jíl galestro, se pyšní jihovýchodní expozicí v nadmořské výšce 410 m n. m. Právě zde Pierluigi v 70. letech 20. století vyvinul svůj osobní klonální výběr. Víno je intenzivní a perzistentní, s rubínově červenou barvou a elegantními tříslovinami. Zraje nejméně 24 měsíců v tonneaux a před uvedením na trh několik měsíců zůstává v lahvi.
ROČNÍK 2020
POVINNÉ OZNAČENÍ DOCG
ODRŮDY HROZNU 100% Sangiovese. Spurred Cordon
PŘÍRODNÍ OBLAST Vinařství Vigna di Piero se rozkládá na ploše 1,95 hektaru a nachází se jen několik set metrů od vinařství (410 m n. m.). Expozice: jihovýchodní. Hrozny jsou pro výrobu tohoto vína pečlivě vybírány odděleně.
PŮDA Jílovitá půda s opukou Galestro a bohatými minerálními složkami.
TECHNIKA VÝROBY Teplotně řízená macerace a alkoholové kvašení v nerezových tancích (28–29 °C). Víno zraje nejméně 24 měsíců v 500litrových francouzských dubových tancích a před uvedením na trh zůstává několik měsíců v lahvi.
POPIS Intenzivní červená barva s komplexní, svěží vůní, bohatou na tóny zralého červeného ovoce, jako jsou švestky, ostružiny a maliny, doplněné o koření, jako je čokoláda, tabák a lékořice. Na patře je silné a živé, s vynikající vyvážeností a hladkostí, zakončené sladkými, elegantními tříslovinami.
PAROVÁNÍ S JÍDLEM A SERVÍR Toto víno se obzvláště dobře hodí k červenému masu, zvěřině, uzeným nářezům a ragú z divočáka. Doporučená teplota podávání: 18 °C.
OBAL 0,75 l
ALKOHOL 15 %
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
